Het sprookjesdebuut van Bianca Andreescu in Indian Wells duurt voort. Haar volgende slachtoffer was niemand minder dan tweevoudig grandslamwinnares Garbine Muguruza. De Canadese tiener, die werd toegelaten met een wildcard, won in de kwartfinales overtuigend met 6-0 en 6-1 van de als twintigste geplaatste Spaanse.

Muguruza is de tweede top-20-speelster die wordt uitgeschakeld door de 18-jarige Andreescu. In de vierde ronde was ze al te sterk voor de als achttiende geplaatste Chinese Wang Qiang (7-5 en 6-2).

Muguruza wist in de vierde ronde van het toernooi nog te overtuigen tegen Kiki Bertens. De Spaanse won na een zware driesetter met 5-7, 6-1, 6-4 van de Wateringse en plaatste zich zo voor de kwartfinales.

152ste

Andreescu stond aan het begin van het jaar nog 152ste op de wereldranglijst. Inmiddels is de verwachting dat de tiener begin volgende week een plek in de top-40 weet te bemachtigen.

De Canadese treft in de halve finales de winnaar van de partij tussen de als zesde geplaatste Elina Svitolina en haar generatiegenoot Markéta Vondrousová.

Nadal

In het mannentoernooi van Indian Wells werd de Spaanse eer hoog gehouden door Rafael Nadal. De huidige nummer twee van de wereld rekende gemakkelijk af Filip Krajinovic. De 32-jarige Nadal versloeg zijn Servische tegenstander in anderhalf uur met 6-3 en 6-4.

Nadal stuit in de kwartfinales op Karen Khachanov, die John Isner met 6-4, 7-6 (1) versloeg.

Roger Federer had weinig problemen met de Brit Kyle Edmund. Het werd 6-1, 6-4 in het voordeel van de Zwitser.