Kiki Bertens heeft zich een paar dagen voor de start van de Australian Open – het eerste grandslamtoernooi van het jaar – overtuigend geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in Sydney. Tegen Joelia Poetintseva dicteerde ze van begin tot eind: 6-2, 6-2.

De Kazachse nummer 44 van de wereld kan zich doorgaans goed in een tegenstandster vastbijten. Daar gaf Bertens haar echter geen kans toe: ze speelde een hoog tempo, liep snel uit naar 4-0 en in de tweede set was ze vanaf 2-2 oppermachtig. Bovendien kreeg ze geen enkel breakpoint tegen.

Bertens was zonder te spelen in de kwartfinales gekomen, omdat Garbiñe Muguruza zich terugtrok. En in de eerste ronde won ze moeizaam van Bernarda Pera. Bertens volgende tegenstandster is de Australische Ashleigh Barty.

Brengt Tamaëla geluk?

Elise Tamaëla is deze week voor het eerst mee met ‘Team Bertens’ in haar rol als fysiotherapeute en assistent-coach. Vorig jaar viel ze een week in voor Raemon Sluiter en prompt won Bertens het toernooi van Charleston.

Het was de opmaat naar een bijzonder sterk slot van 2018, waarin Bertens opklom naar de negende plaats van de wereldranglijst. Als ze deze week de titel pakt in Sydney boekt ze minstens nog een plaats winst.