Roger Federer heeft zich als groepswinnaar gekwalificeerd voor de halve finales van de ATP Finals. De Zwitser boekte ondanks een nerveus begin een 6-4, 6-3 zege op Kevin Anderson, die als nummer twee verder gaat.

Zesvoudig winnaar Federer had na een rommelige eerste set de benodigde zes games binnen om zeker van de laatste vier te zijn. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Federer brak Anderson op 3-3 met een lovegame, maar werd direct terug gebroken. De Zuid-Afrikaan, die in zijn vorige twee partijen niet één breekpunt tegen kreeg, leverde op 4-4 echter weer zijn opslag in, mede door twee dubbele fouten op rij. Federer won daarna met kunst- en vliegwerk de set.

Bevrijding bij Federer

De setwinst werkte bevrijdend bij Federer, die van Anderson moest winnen om de groepswinst veilig te stellen. De Zwitser speelde een stuk zelfverzekerder en brak Anderson twee keer.

Dominic Thiem redde eerder op de dag de eer met een overwinning op Kei Nishikori: 6-1, 6-4. De Oostenrijker had zijn eerdere twee groepsduels nog verloren, maar was tegen de matig spelende Japanner de baas.

Nishikori kon net als dinsdag tegen Anderson (0-6, 1-6) zijn vorm maar niet vinden. Met 24 afzwaaiers gaf hij Thiem de eerste set cadeau. In de tweede was het verschil kleiner, maar bleef Thiem de betere speler.

Vrijdag staan de laatste duels in de andere groep op het programma. Novak Djokovic is daarin al zeker van de halve finales, maar moet van Marin Cilic winnen om groepswinnaar te worden.

Alexander Zverev is bij winst tegen John Isner ook zeker van de laatste vier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *