Roger Federer heeft bij de ATP Tour Finals verrassend zijn eerste groepswedstrijd verloren van Kei Nishikori. De zesvoudig winnaar in Londen werd met 6-7 (4), 3-6 verslagen na een zeer zwak optreden met 34 onnodige fouten.

Ook de houding van de Zwitser op de baan was niet best. Hij kreeg een waarschuwing omdat hij een bal in het publiek sloeg en gedurende de wedstrijd bleef hij over van alles en nog wat mopperen.

Onthutsend slecht

In de onthutsend slechte eerste set dwong Nishikori met slechts drie winners weinig af, maar dat hoefde ook niet, want bij Federer lukte vrijwel niets. Zijn returns lieten te wensen over en in de tiebreak sloeg hij vier forehandmissers op rij.

Federer, voor de zestiende keer present bij de ATP Finals, begon nog wel hoopvol aan de tweede set. Hij brak Nishikori in de openingsgame, maar de Japanner sloeg direct terug, daarbij opnieuw profiterend van de off-day van de Zwitser.

Bij 2-3 liep Federer opnieuw tegen een break aan en die schade kon hij niet meer repareren.

Federer klaagde na afloop over de baan. “Hij is langzamer dan de laatste drie toernooien die ik heb gespeeld. Ik voel me goed, maar ik heb overal en nergens getraind. Niet in dezelfde condities. Ik was ook wat nerveus.”

Anderson verslaat Thiem

Debutant Kevin Anderson won eerder op de dag de eerste partij in de Groep Hewitt. De als vierde geplaatste Zuid-Afrikaan was de Oostenrijker Dominic Thiem in twee sets de baas: 6-3, 7-6 (10).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *