Dubbelspelspecialiste Demi Schuurs heeft in de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands een nieuwe en veelbelovende tennispartner gevonden voor het komend seizoen.

De 33-jarige Mattek-Sands won al vijf grandslamtitels in het vrouwendubbelspel. Allemaal met Lucia Safarova. De Tsjechische kondigde onlangs echter het einde van haar carrière aan na twee bacteriële infecties en andere blessures.

Er waren meer speelsters die zich bij Schuurs hadden aangeboden voor komend seizoen. “Maar Bethanie is nummer één van de wereld geweest en heeft grandslamtoernooien gewonnen. Ze brengt veel ervaring mee en daar wil ik van leren”, zegt Schuurs tegen 1Limburg.

WTA Finals

Schuurs, de nummer acht van de wereld in het dubbelspel, won het afgelopen seizoen met verschillende partners zeven titels in het dubbel, meer dan welke speelster dan ook. Ze deed met de Belgische Elise Mertens mee aan de WTA Finals.

Mertens gaat zich concentreren op het enkelspel, waarin ze de mondiale nummer dertien is en Schuurs zocht daarom een nieuwe dubbelspelpartner. In januari begint ze het seizoen met Mattek-Sands op het toernooi van Sydney.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *