De Tsjechische tennissters hebben in Praag voor de zesde keer in acht edities de Fed Cup veroverd. Het thuisland was in de finale met 3-0 de Verenigde Staten de baas.

De finale moest het stellen zonder de toppers aan beide zijden. Bij Tsjechië ontbraken Karolina Plisková en Petra Kvitová en de Amerikanen konden niet over de zusjes Williams, Sloane Stephens en Madison Keys beschikken.

3 uur en 40 minuten

De spanning was er zondag niet minder om. Katerina Siniáková, die zaterdag al van Alison Riske had gewonnen, sloeg in een fenomenaal en emotioneel duel met Sofia Kenin na 3 uur en 40 minuten het derde punt binnen: 7-5, 5-7, 7-5.

Siniáková was beter, maar had duidelijk moeite met de druk en de ambiance. De emoties liepen af en toe hoog op en de ogenschijnlijk onverstoorbare Kenin kon zich daardoor steeds terugknokken.

De Amerikaanse maakte in de eerste set nog wel een 5-3 achterstand ongedaan, maar viste uiteindelijk alsnog achter het net. In de tweede set kwam ze opnieuw achter, met 3-1, maar dit keer wist ze de nadelige stand wel om te draaien.

In set drie hadden beide speelsters het niet meer van de spanning. Siniáková kwam zelfs op 4-1 door in een game, die liefst 20 minuten duurde, vijf breekpunten weg te werken. Vervolgens won Kenin vier games op rij, maar miste ze twee matchpoints. Op Siniáková’s tweede was het wel raak.

Stuivertje wisselen

De VS won het landentoernooi vorig jaar. De drie edities daarvoor werden door Tsjechië gewonnen. In 2012 speelde Tsjechië voor het eerst in de O2 Arena in Praag en in totaal werden er al vier titels binnengehaald op de indoorbaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *