In de week voorafgaand aan de eerste Grand Slam van het jaar blikken we vooruit waar de toppers hun laatste hand leggen aan de voorbereiding op de Australian Open.

Lijstaanvoerder Novak Djokovic heeft met de verloren halvefinale van Bautista Agut in Qatar niet de ideale voorbereiding gehad.  In de laatste voorbereidingsweek heeft hij ervoor gekozen om geen Toernooi te spelen. Rafael Nadal speelt ook geen toernooi en sluit zijn voorbereiding af met een ‘exhibition  match’ en hoopt hiermee voldoende hersteld te zijn van een lichte dijbeenblessure die hem afgelopen week in Brisbane parten speelde.  Roger Federer heeft met de gewonnen Hopman Cup een goede voorbereiding gehad. Samen met Bencic wist hij in de finale Angelique Kerber en Alexander Zverev te verslaan.  Federer zal zich in laatste week dan ook op Melbourne Park zo goed mogelijk voobereiden om zijn titel te verdedigen. Zverev kan in de tweede week van januari herstellen in Melbourne en daarmee opmaken voor een goed begin in Melbourne. Hier wist hij vorig niet verder te komen dan de derde ronde.

Auckland
Het toernooi in Auckland gaat 7 januari van start met als nummer 1 geplaatst, John Isner. Hij speelt in de tweede ronde tegen zijn landgenoot Taylor Fritz. Hij wist de tweede ronde te bereiken door de Roemeen Marius Copil in drie setst te verslaan. Robin Haase speelt in de eerste ronde tegen de 36-jarige David Ferrer. Mocht Haase deze partij winnen dan wacht in de tweede ronde de als vierde geplaatste Spanjaard Pablo Carreno Busta. Het Toernooi in Auckland is een bewuste keuze van Haase omdat zich hier, naar eigen zeggen, een van de beste fitnessruimtes van de tour bevinden. Hiermee wil de blessure gevoelige Haase zich optimaal voorbereiden op de eerste Grand Slam van het jaar. Haase komt ook nog samen met Matwe Middelkoop in actie in de heren dubbel. Deze wedstrijd staat gepland op dinsdag 8 januari tegen Kotinen en Nielsen. De nummer 2 geplaatst, Fabio Fogini, heeft in de eerste ronde een Bye en treft later de Argentijn Guido Pella of de Duitser Peter Gojowczyk.